HIMLENS MÖRKRUM

Dokumentär
1 timme 16 minuter
Alla människor är vackra när de arbetar, menade fotografen och filmaren Jean Hermanson. Respektfullt fotograferade han arbetare, främst på de svenska verkstads- och industrigolven, och bilderna skulle senare blir en del av vårt moderna kulturarv och Jean själv ansedd som vår främsta arbetarfotograf.

Jean dör i augusti 2012. Efter sig lämnar han flera oavslutade projekt, ett arkiv som sträcker sig från 1960-talet fram tills idag, och hundratusentals negativ och papperskopior från 40 års mörkrumsarbete med motiv från hela världen. Ett arkiv där det mesta varit helt dolt för omvärlden.

Nils Petter, som var väl insatt i vad Jean ville göra, beslutar sig för att försöka slutföra de oavslutade projekten. Under arbetets gång växer drömmen om att finna namnen och människorna som Jean en gång fotograferat, och hitta en plats där Jeans kulturarv verkligen kan förvaltas.

Utställnings- och filmprojektet är ett samarbete mellan fotografen Nils Petter Löfstedt, Landskrona Foto som nu äger Jean Hermansons livsverk och Folkets Hus och Parker. Under två år kommer utställningen och filmen att kunna erbjudas på många av de platser som Jean själv verkade.

Filmen visas i samband med Folkets Hus & Parkers konstutställning på Folkets Hus i Lilla Edet som pågår v. 15 & v. 16.
Innan varje visningstillfälle finns möjlighet att ta del av denna fantastiska konstutställning.
Svenskt tal
Svensk Text
2D
BarntillåtenBoka din biljett här, välj föreställningsdatum nedan.


Fredag
12 April
18:30
Torsdag
18 April
18:30
OBS!

Biografkassan öppnar 90 minuter före utsatt föreställning startar.
Bokningsmöjlighet över internet upphör 70 minuter innan vald föreställning startar.
Kom i god tid för att slippa stå i kö.

Välkommen!