Familj & barn  /  BARNTEATER - MIO, MIN MIO 4/10

BARNTEATER - MIO, MIN MIO 4/10

En musikteater där publiken får vara med och hjälpa Mio och Jum-Jum att besegra riddar Kato.

Många känner till den klassiska sagan om den föräldralöse pojken som plötsligt försvann spårlöst från Vasastan i Stockholm. I Teater Pegasus version av Astrid Lindgrens Mio, min Mio bearbetad av Johan Briggert tillåts barnen vara med på scenen, de får – om de vill – repliker, och hjälper hela tiden sagan framåt, men det går naturligtvis lika bra att vara åskådare.

Publiken får hjälpa Mio och Jum-Jum att undgå spejarna, övertyga svärdssmidaren, ge brödet som mättar hunger, spela flöjt – och framförallt hjälpa Mio och Jum-Jum att besegra riddar Kato, och befria alla barn som blivit förvandlade till fåglar.

Med nyskriven och igenkännande musik passar föreställningen barn från 5 år.

Teaterformen inbjuder både till skratt och allvar och spelas alltid på barnens villkor. Den flexibla formen gör att ingen föreställning är den andra lik; men sagan är densamma, tidlös och vacker.

Teater Pegasus Produktion, med säte i Stockholm, har under flera år producerat barnteater – dels i egen regi, men mest genom uppdrag; bland annat på Skansen och Lill-Skansenteatern (sedan 2012) och på Astrid Lindgrens Värld


I biljettpriset ingår som vanligt mat till alla barn! Vuxna kan såklart köpa till mat för en extra kostnad.
Information
Datum: 4/10
Dörrarna öppnas: 16.00
Föreställningsstart: 17.00
Längd: ca 50 minuter
Pris: 70 kr /person
Pris för mat: 65 kr /person (vuxen)

I biljettpriset ingår mat till alla barn (0-12 år)!