Kulturonsdag

Varje onsdag under våren 2020 kör vi Kulturonsdag i Folkets Hus.

Nu kan vi presentera vårens Kulturonsdag och mycket annat står på schemat.Alla onsdagar klockan 18.30 i Folkets Hus perioden 12 februari - 1 april.
Onsdag 19 februari - Föredrag av kocken Rickard Halleröd


Nu har du chansen att Lyssna, få tips och ställa frågor till kocken Rickard Halleröd som är välkänd inom hotell & restaurangbranschen.

Rickard driver Albert Kök & Hotell i Trollhättan. Nu gästar han Kulturonsdagt. Hör han berätta om sin karriär och hur han har lyckats bygga upp sina restauranger. Du får även middag- och dryckestips.

Passa på att ställa frågor!

Datum: 19 februari 2020
Tid: kl 18:30
Plats: Folkets Hus, Göteborgsvägen 61, Lilla Edet
Arrangör: Lilla Edets kommun, Folkets Hus
Onsdag 26 februari - Musikquiz med livemusik


Nu är höstens succé tillbaka, kom själv eller ta med dig en kompis och låt dig utmanas i musikfrågesport! 

Elever och lärare på Kulturskolan spelar livemusik och utmanar dig med kluriga och roliga frågor.

Datum: 26 februari 2020
Tid: kl 18:30
Plats: Folkets Hus, Göteborgsägen 61, Lilla Edet
Arrangör: Kulturskolan i Lilla Edets kommun, Folkets Hus
Onsdag 4 mars - Jan Uddén föreläser och svarar på dina frågor om djur & natur

Jan Uddén är biolog och pedagog på Bohusläns museum med över 50 års erfarenhet som aktiv fältornitolog i utforskandet av Bohusläns fågelfauna. 

Han är naturfotograf sedan 1977 med några separatutställningar i närområdet samt fotodokumentationer i de flesta av Sveriges landskap av fåglar, växter och insekter. Jan är även en känd radioprofil sen 30 år tillbaka i P4 Väst där han medverkar och svarar på lyssnarnas frågor om djur och natur.

I väntan på vårdagjämning
Vi gör en bildresa från älvdalen ut till havsbandet. Vi tittar på det vi alla längtat efter en vinter med eller utan snö. Fåglar, insekter, blommande träd och örter som många är bekanta med, men också sådant som du kanske inte trodde fanns i denna landsdel. 

Ställ frågor
Under kvällen kommer Jan också beröra de stora förändringar som sker i vår naturmiljö just nu. Kom och lyssna och ta chansen att ställa frågor om djur och natur!

Datum: 4 mars 2020
Tid: kl 18:30
Plats: Folkets Hus, Göteborgsägen 61, Lilla Edet
Arrangör: Biblioteket i Lilla Edets kommun, Folkets Hus
Onsdag 11 mars - Författarbesök av Karin Smirnoff


Hennes debut Jag for ner till bror fick ett jublande mottagande och nominerades till Augustpriset 2018 i den skönlitterära klassen. Hennes andra bok Vi for upp med mor, utkom våren 2019.

Karin Smirnoff är bosatt i Piteå och jobbade som journalist innan hon tröttnade och köpte en träfabrik. Efter några år längtade hon tillbaka till skrivandet och sökte till Lunds universitets författarskola och arbetar nu som författare. 

Kom och hör henne berätta om sitt författarskap och ställ frågor.

Datum: 11 mars 2020
Tid: kl 18:30
Plats: Folkets Hus, Göteborgsägen 61, Lilla Edet
Arrangör: Folkets Hus, Lilla Edets bibliotek i samarbete med Bibliotek i Väst med stöd av Västra Götalandsregionen
Onsdag 18 mars - Boktips & litteraturquiz


Från nervkittlande deckare, skvallriga självbiografier, klassiska romaner till tunga nobelpristagare – kom och testa dina kunskaper inom litteraturens förtrollande värld. Utmana dig själv och andra i ett litteraturquiz.

Ellen Johansson gästar Kulturonsdag där hon tipsar om böcker du inte får missa och håller i ett spännande litteraturquiz. Var med och lyssna för att få mer inspiration för kommande läsning.

Datum: 18 mars 2020
Tid: kl 18:30
Plats: Folkets Hus, Göteborgsvägen 61, Lilla Edet
Arrangör: Lilla Edets kommun, Folkets Hus
Onsdag 25 mars - Lilla Edets fotoklubb visar bilder och berättar


Är du intresserad av fotografier är detta en kväll du inte får missa! Passa på att se och lyssna till tankar bakom olika fotografier som medlemmar i klubben visar upp. Tre medlemmar från Lilla Edets fotoklubb visar bilder och berättar om historien och tekniken bakom bilderna.


Klubbens historia
Klubben har funnits i Lilla Edet sedan 1976 och flera medlemmar har varit med sedan starten. Idag har föreningen cirka 40 medlemmar och numer används endast digital fotografering och bildbehandling. Det är också Lilla Edets fotoklubb som producerar en årlig kalender baserad på gamla fotografier från Lilla Edets utomhus- och inomhusmiljöer.


Kulturpris
Ett resultat av föreningens verksamhet är den fristående gruppen Gamla Edet-bilder. Fotoklubben har fokus på fototeknik och gruppen Gamla Edet-bilder på bildhistoria. 
Gamla Edet-bilder erhöll kommunens Kulturpris 2012 för sitt uppskattade arbete.


Nyfiken på att bli medlem?
Klubben riktar sig till alla som är intresserade av foto och bilder och alla typer av kameror duger, numera till och med många mobiltelefonkameror.


Under kvällen får du mer information om att vara medlem i klubben. På fotoklubbens träffar tittar de på varandras bilder och lär sig och inspireras av varandras bilder. Föreningen håller också kurser i olika tekniker samt föredrag av besökande fotografer.


Datum: 25 mars 2020
Tid: kl 18:30
Plats: Folkets Hus, Göteborgsägen 61, Lilla Edet
Arrangör: Kulturenheten i Lilla Edets kommun och Folkets Hus
Onsdag 1 april - Kulturskolan bjuder på musik, sång och dans


Mer information kommer inkom kort »